27 септембра, 2023

Мушка АРКУС лига: „Гриндексовци” близу селидбе у нижи ранг

Пет кола преостало је рукометашима Кикинде да одиграју у АРКУС лиги, а након што их је вечерас у „Језеру” победио 35:31 први тим изнад црте опстанка – каћки Југовић, умакавши им на лествици пет бодова, јасно је да су „Гриндексовци” близу селидбе у нижи ранг.

Играли су ривали на махове, обострано се доста грешило, а мање су то чинили Каћани који су имали сјајног голмана Милана Косановића пред мрежом, премда је истоветним учинком сусрет окончао и домаћи вратар Гаћиновић. На одмор су гости отишли с плус два – 16:14, још толику разлику начинили су и у наставку меча и заслужено, уз овације неколико десетина својих навијача, певајући отишли пут свога места надомак Новог Сада.

На конференцији за новинаре, капитен Кикинде Станимир Комарек рекао је:

– Сагорели смо у жељи, али гости су били бољи и честитам им на победи. Нама остаје да се боримо до краја за сваки бод па како буде…

Тренер Горан Куртеш додао је:

– Заслужено је Југовић славио. Имали су већу жељу, били мудрији и тактички зрелији. И ми смо имали жељу, али мора се бити и паметан, а ми смо начинили много техничких грешака и промашаја. Борићемо се док има наде.

Кикинђани ће у суботу гостовати код отписаног Рудара, у Костолцу па је то прилика да можда упишу два бода и на тај начин одрже слаб пламичак наде. Тада би, додуше неким спортским чудом, могли до спаса, наравно уколико Југовић, који како рече њихов тренер Топић рачуна да ће му до краја бити доста још четири бода за опстанак, начини лош низ, као евентуално и зрењанински Пролетер који пак тренутно има шест бодова више од екипе из нашега града.

МРК Кикинда: Балабан, Кукић 2, Стојановић, Босанчић 3, Лисица 4(1), Трнинић 2, Ђукић, Мишков, Шијан 3, Врговић 5(3), Панић, Ракић, Комарек, Илијин 11, Гаћиновић 1 (12 одбрана).    

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!