Млади, излечени од рака, из Кикинде шаљу срце подршке

Централна манифестација Светског дана деце оболеле од рака који се обележава 15. фебруара ове године биће организована у Кикинди. Тачно у 13 часова, на Градском тргу под слоганом „И ја се борим“ симболично ће млади излечени од рака послати срце подршке за све малишане који се сада лече. Од 12 до 14 сати биће организован музички програм.

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР традиционално обележава овај дан у више од 30 градова у Србији. У нашој земљи сваког дана једно дете оболи од рака, а скоро сваке недеље једно дете, нажалост, премине. Иако смо у годинама иза нас много ствари унапредили, још је дуг пут да у нашој земљи створимо најбоље могуће услове за лечење деце. Поред самих услова на болничким одељењима, од неизмерне важности за целу породицу детета које се лечи јесте да лечење буде хумано.

НУРДОР ће у току 2024. године кроз своје активности посебну пажњу посветити промоцији и унапређењу права деце у болници, онако како су дефинсиана у Повељи о правима деце у болници Европског удружења за бригу о деци у болницама. Кроз кампању „И ја се борим“  циљ је да се позову јавност и грађани на подршку у овим активностима.

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!