„Михољски сусрети села“ ове године у Новим Козарцима и Руском Селу

За манифестацију „Михољски сусрети села“ Кикинди је припало 353.000 динара  од Министарство за бригу о селу. Организоваће се у Новим Козарцима и Руском Селу.

У Новим Козарцима биће одржана  сликарска колонија „Михољски сусрети“ на којој ће учествовати сликари из села и ширег региона. Тема је банатски пејзаж, а инспирацију ће потражати у самом селу и околини. Скупу ће присуствовати и деца из Нових Козараца која ће имати прилику да се упознају са гостима, али и да сликају. Слике ће остатити у Галерији „Здравко Мандић“ и биће изложене током читаве године .

У Руском Селу планиран је турнир у баскету 3X3. На спортским теренима у центру села турнир ће бити одржан 27. јула, а учествоваће више екипа са такмичарима од 16 до 50 година.

Министарство за бригу о селу већ четврту годину заредом додељује бесповратних средстава за организовање манифестације „Михољски сусрети села“. У области неговања традиције на селу и очувања културно-историјских садржаја и у 2024. години ова манифестација ће се од 1. јуна до 1. новембра одржати у 113 градова и општина Србије.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!