Месец старијих особа – „Сунчана јесен“ у Геронтолошком центру

Културно-уметничко друштво „Сунчана јесен“ Градског удружења пензионера наставља сарадњу са Геронтолошким центром у Кикинди и, поводом Месеца старијих, приређује гостовања и дружења са вршњацима.

– Сваке године октобра идемо у домове у којима су смештени старији суграђани. Ове године одржавамо два концерта, у Старом и у Новом дому Геронтолошког центра. У Дом „Мизерикордија“ нећемо ићи због епидемиолошке ситуације код њих. На концертима наступају хор, фолклор и солисти, тридесетак наших чланова. Имали смо наступе у оба дома. Идемо увек када нас позову – за Нову годину, Дан жена, било којим поводом. Понекад и активно учествују у наступу и веома нам је драго због тога. За њих припремимо репертоар са старијим песмама, као што је „Три сам дана кукурузе брала“ и друге које су и њима и нама познате – каже председница КУД-а „Сунчана јесен“, Радојка Грујић.

КУД „Сунчана јесен“ веома је активан на манифестацијама у граду и селима. У пет секција окупља се око 90 чланова.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....