„Мелизми“ у хуманој мисији – уручена донација Одељењу онкологије

Чланице певачке групе „Мелизми“ заокружиле су још једну своју хуманитарну акцију уручењем 45 хиљада динара прикупљених на премијери свог мјузикла, одржаној крајем прошлог месеца у Народном позоришту. Новац је, преко Црвеног крста, усмерен Одељењу онкологије Опште болнице.

Ово није први пут да чланице помажу Болницу, рекла је Биљана Мандић, која је, пре нешто више од 18 година, основала „Мелизме“.

– Имале смо сличних акција прикупљања помоћи и раније, и то не само Болници. Сада смо одлучиле да помогнемо Одељењу онкологије. Пресудило је то што нашу певачку групу чине жене и свака од нас познаје или има неког ко је оболео од најтеже болести и лечи се на Онкологији. Наша жеља је да им пут ка излечењу и опоравак учинимо што је могуће подношљивијим и лакшим – објаснила је Мандићева.

На Одељењу онкологије одлучили су да новац употребе за набавку сталака за терапију са точкићима и ћебади.

Музичко-сценско дело Певачке групе „Мелизми“ под називом „Лепиња од равнице“, на чијем извођењу су посетиоци остављали прилоге за Болницу, окупило је 45 уметника из свих крајева Војводине. Певало се на седам језика, приказани су обичаји и ношње, богатство и изузетност равнице, рекла је Мандићева и најавила нове, музичке и хуманитарне активности чланица окупљених у три секције. Наиме, осим Женске певачке групе, удружење „Мелизми“ има и Секцију за очување банатске ношње, обичаја и рецепата, као и Дечију певачку групу.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!