21 септембра, 2023

Међународни дан физичке активности: Најмлађи и најстарији Кикинђани похрлили на Старо језеро

Међународни дан физичке активности обележен је данас и на кикиндском Старом језеру, а учествовао је велики броја најмлађих, али и најстаријих суграђана.

Присутни су били представници Дома здравља, Завода за јавно здравље, Црвеног крста, Удружења Спорт за све, Спортског јога удружења Сунце, Плесне школе Dance N Soul, Одреда извиђача „Прока Средојев Плави”, ђаци прваци из ОШ „Вук Караџић”, деца предшколци, Удружење пензионера Сунчана јесен, АДЗНМ Гусле, Савета за здравље и Туристичке организације Града Кикинде.

Др Бранислав Хачко мр сци мед, специјилиста социјалне медицине, из кикиндског Завода за јавно здравље поручуио је да је слоган ове манифестације „Кретањем до здравља”.

– Свака физичка активност дужа од 150 минута распоређених у пет дана, сматра се пожељном активношћу. Нажалост, мишићи су заборављни орган, то показују истраживања и студије из 2022. године према којима чак 40 одсто становништва Србије није ни минимално активно, а жене у томе предњаче више од мушкараца. Зато ми поручујемо, нарочито старијој популацији од 65 година и више, да се покрене и тако првентивно делује на читав низ болести, од шећерне, преко неких облика карцинома, менталног здравља… – рекао је др Хачко.

Јасмина Миланков, в.д. директорице Туристичке организације Града Кикинде, додала је:

– Желимо да апелујемо да је физичка активност неопходна свима од најмлађих до пензионера, а овде на Старом језеру осим тога младима ћемо показати, а старије подсетити и на неке заборављене игре од пре три или четири деценије, попут ластша и нека бије.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!