10 децембра, 2023

Медаље за Кикинђане на Првенству Војводине за инвалиде

Кикинђани Бранкица Мишков и Валтер Сетолић освојили су медаље на Првенству особа са инвалидитетом Војводине у пливању које је одржано на новосадском СПЕНС-у протеклог викенда у организацији Спортског савеза инвалида Војводине.

Бранкица, иначе председница Уружења Мултипле склерозе, освојила је злато у дисциплини 50 метара прсно, док је Сетолић из Спортског удружења инвалида, у истој категорији за мушкарце, заслужио бронзу.

– Рекреативно се бавим пливањем због здравља, а од 2017. године, од када сам се учланила у Ронилачки клуб „Орка“, захваљујући председнику Клуба, Стојану Богосављеву, интензивно тренирам. На такмичење сам отишла са Спортским удружењем инвалида Кикинда. Ово ми је прва медаља, нисам очекивала да ћу победити, била је јака конкуренција – каже Бранкица и додаје да је сада добила позив из Савеза да се окуша и на такмичењима у стрељаштву.

Удружење у сарадњи са „Орком“ организује спортску радионицу и неколико чланова редовно тренира, а на тренинге долазе чланови удружења из других градова јер овај клуб једини у Србији ради са инвалидима, додаје Бранкица Мишков и апелује на све да се, ради очувања и унапређења здравља, укључе у неку од спортских активности.

Бранкица је, иначе, прошле године, била победница Трофеја Београда у роњењу са перајима на два километра, у конкуренцији са здравим особама.

не, не , не!!!!!!