Мамутица Кика прославља 17. рођендан

Мамутица Кика наредног викенда прославиће 17. рођендан. Овом приликом биће организован „Мамут фест“ фестивал намењен деци.  У петак, 8. септембра, најмлађи ће у дворишту Народног музеја израђивати честитке за  рођендан, а у суботу у 11 сати програм манифестације почиње у 11 сати отварањем изложбе Музеја науке и технике из Београда „Лета пре нета“, најавила је директорица Лидија Милашиновић.

-Реч је о изложби која приказује како смо проводили лета пре интернета и сигурна сам да ће свако наћи нешто што ће га подсетити на детињство, а данашњој деци приближићемо шта би могли да раде, а то није везано за модерне технологије. Ова изложба остаје у нашем граду наредна два месеца – истакла је Лидија Милашиновић.

Од 11 до 15 сати биће уприличен Базар музеја и идеја који се реализује у сарадњи са гостујућим музејима.

-Овом приликом биће отворена изложба наше колегинице Катарине Драгин настала уз помоћ десетак малишана. Народни музеј Србије гостује са програмом „Оживимо природу“, Галерија слика „Сава Шумановић“ из Шида представиће „Приче о сликарима и моделима“, са „Ускршњим кравајчћима“ долази Народни музеј из Лесковца, Народни музеј Војводине представиће се програмом „У здравом телу, здрав дух – смешне игре“. Музеј науке и технике из Београда организује „Испирање злата“, Историјски музеј Србије имаће „Владарске круне“, Музеј наивне уметности „Илијанум“ из Шида представиће „Илијанополис“, Галерија „Матице српске“ долази са програмом „Заиграјмо! Уметничка друштвена игра Галеум“, док ће ПТТ Музеј из Београда имати „Поштански сатић – напиши писмо вољенима“ – додао је Драган Киурски, кустос педагог.

Од 15 часова је су послеподневне рођенданске радионице стреличарског клуба „Аполо“,  а у 16 сати је „Концерт за бебе“ на ком наступају виолинисткиња Милијана Золотић Симић и Борис Шкапик на клавиру. Едукативна луткарска представа „Пливајте са нама“  дечијег позоришта „Театрило“ почиње у 18 сати. Реч је о пројекту Кикинђанина Владимира Анушића који промовише пливање. Рођендански дан завршава се плесном радионицом за децу.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!