Летњи турнир у малом фудбалу од 9. јула у Гимназији: Да постане најквалитетнији у Војводини

Спортски савез Кикинде, први пут од 2019. године, организоваће Летњи турнир у малом фудбалу. Председница Спортског савеза Кикинде Јелена Чуданов, на конференцији за медије, напоменула је да ће овога пута све бити подигнуто на највиши ниво.

– Било је претходних година и добрих и мање добрих момената на турнирима, а сада смо одлучили да све мора бити беспрекорно. Зато смо и ангажовали Марка Вукобрата, иначе спортског директора ОФК Кикинде, који ће бити директор Летњег турнира у малом фудбалу. Жеља нам је да овај турнир постане препознатљив и сигурно један од најважнијих и најбоље организованих у Војводини, а наравно свега овог не би било без подршке локалне управе – рекла је Чуданов.

Од 9. јула на отвореном игралишту Гимназије, сениорски тимови бориће се за новчане награде, а укупан фонд износи 500 хиљада динара.

– Планирани завршетак надметања је 12 дана, ако нас време послужи, а пријаве за турнир примаћемо до петка 7. јула. Котизација по тиму износи 12 хиљада динара. Очекујемо велики број екипа, а од тога ће зависити и коначан распоред утакмица. Победник турнира биће награђен с 350 хиљада, другопласирани са 100, а трећи с 50 хиљада динара. Предвиђене су и појединачне награде најбољем стрелцу, играчу и голману, а овим путем позивам и кикиндске фирме да нам се придруже у спонзорству, јер планирамо робне награде и за публику – истакао је Вукобрат.

Драган Пецарски, градски већник за спорт, закључио је на крају:

– Чинимо максималне напоре у развоју спортског туризма у Кикинди и овај турнир је део тога и поред тешке ситуације у којој је наш Град због блокаде рачуна. У ранијим приликама овај турнир је био и посећен и квалитетно организован, а сада ћемо радити још боље на организацији и изаћи још јачи из ове тешке ситуације. Град Кикинда максимално подржава организаторе, а ја позивам грађане да дођу у што већем броју у двориште Гимназије, јер ово је један леп сдржај током летњег периода.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!