21 септембра, 2023

Лепе новости и планови у Банатској Тополи

Становницима Банатске Тополе, најмање сеоске месне заједнице на подручју Кикинде, прошла година донела је лепе промене. Град је, сопственим средствима, откупио Дом културе чија је зграда, протеклих 17 година, била у приватном власништву. За око 800 становника овог места, то значи и да ће оживети друштвени живот, као и да ће се створити услови за активности најмлађих мештана.

– Зграда Дома културе није била у функцији, пропадала је годинама. За активности удружења имали смо само једну малу просторију у Добровољном ватрогасном друштву – каже председник Савета Месне заједнице, Недељко Цимеша. – Управо се ради пројекат за реконструкцију зграде Дома, надамо се да ће се са радовима започети ове године. Комплетно уређење коштаће око 5,5 милиона динара и сигурно је да неће све моћи ове године да се уради. Волели бисмо да се прво обнови сала са сценом, како би поново могло да почне да ради наше Културно-уметничко друштво.

Буџет ове Месне заједнице је, прошле године, био 3,2 милиона динара, каже Цимеша, а приоритети су одабрани и по учинку.

– Наши фудбалери су учинили су нас поноснима, постигли су велики успех, деле прво место са „Јединством“ из Новог Бечеја у Међуопштинској лиги, па смо, око стадиона ФК „Напредак“ обновили жичану ограду, поставили пластична седишта на трибинама и изградили шупу. Затим смо, у центру села, испред  Дома културе, урадили кишну канализацију и све то коштало нас је 2,5 милиона динара – објашњава Цимеша.

У овој години план је да се, осим санације Дома, од новца из буџета уреди центар села. Биће изграђен паркинг, постављена два аутобуска стајалишта, укупно ће бити избетонирано 500 квадратних метара.

Бројна удружења пронаћи ће своје место у обновљеном Дому културе; сталне активности одржавају ловци, пензионери, Удружење жена и „Банатска жута пчела“, као и Риболовачко удружење „Мрена“ које, сваког августа, организује значајну манифестацију „Тополски котлић“. Регистрована је и „Сцена“ – у њој је радила драмска секција која ће, такође, бити обновљена, што ће и најмлађима донети квалитетне садржаје.

 

 

 

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!