10 децембра, 2023

Лекарима Хитне помоћи претио гасним пиштољем

Мушкарац средњих година претио је пиштољем кикиндским лекарима запосленим у Хитној служби. Како сазнајемо од начелника Службе за хитну медицинску помоћ др Милоша Бајића током послеподневне кућне посете, у суботу, 4. новембра, у коју су отишли докторка, медицинска сестра и возач, Кикинђанин који их је позвао на интервенцију због оца, у тренутку док су лекари прегледали пацијента извадио је пиштољ и почео да им прети.

– Како су ми колеге испричале, мушкарац са пиштољем им је претио да ће их убити, након чега ће пуцати у себе. Захваљујући присебности екипе, избегнута је трагедија. Наиме, докторка је мирним путем и смиреним тоном замолила да се пацијент, због ког су дошли на интервенцију, пребаци у Болницу. То је и урађено, а мушкарац који је претио медицинској екипи пиштољем такође је дошао на Пријемно одељење. У међувремену, инцидент смо пријавили полицији која га је сачекала у Болници. Иако се испоставило да је гасни пиштољ у питању лекари то приликом интeрвенције нису знали, али без обзира на то претња је недопустива – прича др Бајић.

Поводом овог инцидента стигло је и саопштење  из  Полицијске управе Кикинда у ком се наводи да су припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су П. В.(1975) због постојања сумње да је извршио кривична дела напад на службено лице у вршењу службене дужности и неовлашћено држање опојних дрога. Он се сумњичи да је јуче, у породичном стану у Кикинди, приликом указивања лекарске помоћи његовом оцу, претио здравственим радницима Службе хитне помоћи држећи гасни пиштољ, да би потом оставио пиштољ и помогао медицинској екипи да сместе пацијента у санитетско возило.

Полиција је потом од осумњиченог одузела пиштољ на гас и мању количину биљне материје за коју се сумња да је марихуана и исте послала на вештачење. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Кикинди.

На жалост, ово није први инцидент у ком су се нашли лекари Хитне помоћи.

-Први пут је, колико знам, екипи прећено пиштољем, али  смо малтене  свакодневно суочени са разним непријатностима које су најчешће вербалне природе. Подсетићу и на случај који се догодио пре неколико година у Мокрину, када је на медицинаре пацијент насрнуо ножем. Чињеница је да одлазимо на терене незаштићени – додао је др Бајић.

 

не, не , не!!!!!!