Квиз знања и спортска такмичења на Дану школе у Башаиду

Свих 300 ученика учествовало је у програму прославе Дана школе у Основној школи „1. октобар“ у Башаиду. Ученици нижих разреда надметали су се на полигону, док су, за старије основце, организовани квиз и фудбалска утакмицу.

Директор, Мирко Влајков, подсетио је да ће ова установа следеће године обележити значајан јубилеј: “Школство у Башаиду датира још од 1777. године, од настанка села, док Основна школа постоји од 1973, тако да ћемо, наредне године, обележити значајан јубилеј, 50 година постојања“.

У име локалне самоуправе, прослави је присуствовао Богдан Тасовац, секретар Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе.

“Локална самоуправа увек је помагала башаидској школи. Реконструисан је кров, обновљено је седам санитарних чворова, а замењене су и водоводне цеви. Такође, уграђени су нова лед расвета и видео надзор. Замењен је и котао, чиме ће се остварити велика уштеда. Град ће и убудуће улагати у ову образовну установу“, рекао је Тасовац.

Дан школе ове године је обележен дан раније. Први октобар је и Дан села – на овај датум Башаид је ослобођен у Другом светском рату.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!