Куп Србије за рукометаше: Кикинда у суботу чека Костолчане за пролаз међу осам

Уместо 1. фебруара, како је било предвиђено, рукометаши Кикинде у други део сезоне кренуће четири дана раније. Наиме, у суботу у претколу Купа Србије, које носи име проф. др Бранислава Покрајца, Кикинђани ће у „Језеру” од 18.30 сати дочекати Рудара из Костолца. Тренер Горан Куртеш упозорава да то што је у финишу јесени његов тим славио против истог ривала и на истом месту у првенству, нема превеликог значаја у куп надметању.

– Старо је правило да у Купу нема фаворита поготово када један меч одлучује. Усто, имамо болесних и поређених играча па ми остаје да се надам да ће се до суботе стање поправити. Трнинић је најупитнији због озледе, чини ми се  ипак да ће тек за први првенствени сусрет, 4. фебрауара, бити спреман. Но, оптимиста сам и верујем да смо кадри да прођемо Костолчане и пласирамо се у четвртфинале Купа – каже Куртеш.

Током паузе Кикинду је напустио Никола Егић (Црвенка), а дошли су средњи бек Златко Ракић (Спартак Суботица) и десни бек Александар Стојановић (Топличанин Прокупље).

– Јачи смо него јесенас, наравно поребно је да се уиграмо и онда стигнемо до опстанка у АРКУС лиги. Желимо да у суботу славимо против Рудара, али далеко нам је важније такмичење у првенству. Већ гледамо ка првом колу наставка, долази нам Топличанин. Кикинда је у Прокупљу поражена јесенас на старту, незгодна су екипа, а угрожени су могућношћу испадања, као и ми па је сигурно да нас чека тежак задатак – јасан је Куртеш.

Када је реч у Купу, подсетимо, Кикинда и Рудар и прошле године у исто време, такође у претколу Купа Србије, одмеравали су снаге у „Језеру”. Тада је тим из Костолца, као члан елите, био фаворит и ту је улогу оправдао елиминацијом Кикинђана из масовнијег такмичења. Сада пак роле су обрнуте, иако су оба тима чланови елите, и реално је да Кикинда наплати тај дуг Рудару. У преосталим утакмицама преткола Купа Србије у мушкој конкуренцији играће: Топличанин (Прокупље) – Шамот (Аранђеловац), Црвена звезда (Београд) – Металопластика (Шабац), Уб – Дубочица (Лесковац).

ФОТО: Кикиндски портал, АРКУС лига 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!