Куп Србије: Рукометаши Кикинде у претколу чекаће костолачког Рудара

Нова календарска година у нашем рукомету почела је жребом за претколо Купа Србије у женској и мушкој конкуренцији и рецимо одмах оно што највише занима кикиндске љубитеље рукомета, Кикинда ће 1. фебруара у „Језеру” дочекати тим костолачког Рудара с одличним изгледима да се пласира у четвртфинале Купа Србије који носи име проф. др Бранислава Покрајца, а тада ће се у такмичење укључити и четири најбоља клуба Србије из прошле сезоне АРКУС лиге.

Данас у просторијама Рукометног савеза Србије, парове су извлачили рукометашица инђијског Железничара Кристина Цвијановић и играч београдске Црвене звезде Драшко Ненадић, а жреб је био полудиригован. У првој посуди, у обе конкуренције, убачене су куглице с именима клубова победника Купа на регионалном нивоу, један од њих била је и Кикинда као победница Купа Војводине, док су у другој посуди били клубови пласирани од петог до осмог места у такмичарској сезони 2021/22. у оквиру АРКУС лиге. Кикинду је срећа погледала, јер не само што је унапред одређено да победници регионалних купова буду домаћини у претколу Купа Србије већ је клуб из нашег града добио и најслабијег могућег ривала. Избегнути су нешто бољи Шамот из Аранђеловца, много јача лесковачка Дубочица и најјача од потенцијалних ривала шабачка Металопластика.

Занимљиво је да су Кикинда и Рудар и прошле године у исто време, такође у претколу Купа Србије, одмеравали снаге у „Језеру”. Тада је тим из Костолца био фаворит и оправдао је тај епитет избацивањем Кикинђана из овог такмичења, а сада су улоге обрнуте па је и реално очекивати да се клуб из нашег града првог дана наредног месеца реваншира Рудару.

У осталим утакмицама преткола Купа у мушкој конкуренцији играће:  Топличанин (Прокупље) – Шамот (Аранђеловац), Црвена звезда (Београд) – Металопластика (Шабац), Уб – Дубочица (Лесковац).

Конкуренција дама има следеће парове: Младост (Нова Пазова) – Врбас, Топличанин (Прокупље) – Наиса (Ниш), Напредак (Крушевац) – Војводина (Нови Сад),  Црвена звезда (Београд) – Раднички (Крагујевац).

ФОТО: Кикиндски портал, АРКУС лига 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!