3 октобра, 2023

Креативно и јединствено: У школи отворили галерију

Креативну и несвакидашњу идеју реализовали су у Основној школи „Вук Караџић’’. Како би популаризовали уметност, школу и креативност, отворили су галерију под називом „Арс лонга’’ у којој је приказана поставка уметничких радова ученика и запослених. Галерија је осмишљена као презентацијски, афирмацијски и едукацијски простор без икаквих граница у вези са правцима и стиловима у уметности, било да се ради о сликарству, скулптури, графици, стрипу или неконвенционалном изразу ученика.

Галерија је отворена последњег радног дана директорице школе, Оливере Лазић, која одлази у заслужену пензију.

– Поносна сам што смо успели да урадимо оно што смо дуго планирали и желели. Ово је јединствен случај, да једна школа отвори уметничку галерију. Сада ми је највећа жеља да се у галерији што више излаже. Највише сам поносна на свој колектив, делили смо успехе и идеје- рекла је директорица ОШ ’’Вук Караџић’’ Оливера Лазић.

Свечаности је присуствовао и градоначелник Никола Лукач који је указао да ће Град настојати да подржи овакве и сличне пројекте.

-Ово је заиста посебан дан за школу, али и директорицу Оливеру Лазић, која одлази у заслужену пензију. Успели су да отворе галерију, јединствен пројекат у нашој земљи, у којој се налазе радови ученика и запослених. Сигурно је требало много времена да се цео пројекат осмисли, реализује и да школа добије простор који је на понос свих нас. Оливери Лазић честитам одлазак у заслужену пензију, захваљујем јој на свему што је урадила за школу, на дивним идејама и пројектима- истакао је градоначелник.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!