Ковид стагнира: Дневно до десетак оболелих

У амбуланти за фебрилна стања Дома здравља дневно се открије, у просеку, десетак ковид позитивних пацијената. Клиничка слика је блага и није увек праћена повишеном телесном температуром, сазнајемо од др Ивице Стаменковића.

-Клиничка слика оболелих од корона вируса је попут прехладе. Праћена је болом у мишићима и зглобовима. Део пацијената долази нам са повишеном температуром и са стомачним тегобама, међутим они су негативни на тесту, тако да смо сигурни да  влада и стомачни вирус. Највише је пацијената који нам се обраћају због респираторних инфекција горњих и доњих дисајних путева – истиче др Стаменковић.

И даље је на снази правило да сви који имају било какав облик респираторне инфекције иду у ковид амбуланту у Микронасељу.

-Амбуланта ради од 8 до 16 часова. Након тог времена сви који имају тегобе које подсећају на ковид могу да се јаве код својих изабраних лекара. Они ће их прегледати и одредити да ли је потребно тестирање или не, након чега ће наредног дана доћи у ковид амбуланту. Изабрани лекар преписаће им и терапију – појашњава наш саговорник.

У Општој болници на Инфективном одељењу на лечењу су била четири пацијента оболела од корона вируса. Реч је о старијим особама са придруженим болестима и са благом клиничком сликом.

 

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....