Kонцертом за суграђане „Гусле“ прослављају славу

Свечаним Сретењским концертом чланови АДЗНМ „Гусле“ обележиће своју славу и државни празник. Из овог друштва позивају суграђане да заједно са њима прославе Сретење Господње у четвртак, 15. фебруара у 17.30 сати у Народном позоришту. На концерту ће наступити извођачки ансамбл,  хор „Корнелије Станковић“ и Велики народни оркестар.

-Овим концертом наше друштво завршава 147. и почиње 148. концертну сезону. У наредној години очекује нас пуно посла око припрема обележавања 150-то годишњице постојања и рада друштва основаног 1876. године – рекао је Игор Попов, уметнички руководилац.

Након концерта, како и доликује, у просторијама „Гусала“ биће организовано обредно резање славског колача уз свештенство,кума славе и чланове и пријатеље друштва. Кум је наредну годину преузео Борко Јоргован, потпредседник Савеза Срба у Румунији и председник српског Културно-уметничког друштва „Плави делија“ из Великог Сентпетера.

А.Ђ.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....