Књижевно вече у Библиотеци: Стевановићевa шпијунскa прича на потезу Кикинда-Вршац

“Три слободе за Симону“ назив је најновијег романа Младена Стевановића који је вечерас представио кикиндској публици у Народној библиотеци. Стевановић, рођени Крушевљанин, запослен као просветни радник у Београду, пре овог објавио је три романа, од којих је два већ представио у нашем граду. У близини Кикинде одвија се и део радње његовог најновијег дела.

– Јунаци се, у неком моменту, налазе на граничном прелазу Наково, а читава радња романа се дешава на потезу Кикинда – Вршац јер је Симона Румунка. После романа „Хипократова деца“, на стална питања о чему ће бити следећи роман, одговарао сам да ће бити о бившој румунској гимнастичарки и тако сам, из иронијског елемента, схватио да је то могуће – каже Стевановић.

„Три слободе за Симону“ настајале су три године и сада је јасно ко може Симони да дарује слободу.

– Само она сама и за себе, то је једини начин – каже. – Ради се о покушају да се на нашем поднебљу сачини шпијунски роман који се бави кључним историјским моментима у другој половини 20. века, на ироничан и циничан начин.

Поред наведених, Стевановић је написао и романе „Рамови за погрешне слике“ и „Судбине плешу танго“.

–  Да пишем је насушна потреба. Човек увек себи тражи забаву, ја у писању налазим сјајну забаву и тада сам искрено срећан – закључује писац.

О најновијем Стевановићевом роману говорио је и др Василије Милновић, књижевни критичар и историчар.

 

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!