10 децембра, 2023

Кикиндски ултрамаратонац Марко Колданов трку у Београду посветио оболелом Дамјану Петрову

Наш суграђанин Марко Колданов (28), у оквиру  трке самопревазилажења на 24 сата одржаној протеклог викенда у Београду, успео је да оствари задовољавајући пласман. Са резултатом од 156,823 километара заузео је високу пету позицију.

У првом делу трке Марко је ризиковао и пустио је остале такмичаре да му одмакну. До поноћи  је био на 11. месту, међутим, у другом делу трке користио је сваки одмор осталих такмичара, тако да је око четири сата ујутро,  након скоро 16 сати, избио на четврто место, са само пет километра разлике између трећепласираног и њега. Члан ОАК Кикинда покушао је  да направи буквални преокрет, али највише што је успео јесте да смањи заостатак са пет на непуна три километра. Пред зору  психички пада, и незадовољством похода губи и четврто  место, што му није тешко пало, него је одлучно бранио топ пет.

-Нисам очекивао од Марка овакав резултат, пошто је отишао на такмичење повређен, тачније прехлађен. Пред брзим темпом осећао је пробадања и задиханост, што само говори да је у Марку победила воља и мотив са којим је отишао а то је продаја километара за Дамјана Петрова, двогодишњег Кикинђана којем су неопходна средства за лечење. Марко је истрчао своју битку, успешно и вратио се делимично здрав ако изузмемо да је отишао прехлађен. Ноге су тешке, очекујемо да сутра или прекосутра већ може да нормално шета, без нових повреда што је сам показатељ да је изабрао добру тактику. Једна битка је готова и сада је на реду је да се километри распродају – сазнајемо од Слободана Колданова, Марковог оца и његове подршке.

 

У трци самопревазилажења на 24 сата Марко Колданов учествовао је осми пут. Најбољи резултат остварио је прошле године на трци одржаној на Палићу где је на ултрамаратону истрчао  170,775 километара и био је други.

Помоћ за Дамјана

Уколико неко има жељу и у могућности је да помогне Дамјану оболелом од церебралне парализе  може да пошаље текст поруке 1316 на број 3030. Цена поруке је 200 динара. Дневно његова физикална терапија кошта 60 евра, дефектолог је 1.800, а логопед 1.500 динара.

 

не, не , не!!!!!!