Кикиндски пензионери део „Пролећног концерта“ у организацији Савеза Срба у Румунији

Чланови КУД-а „Сунчана јесен“ протеклог викенда били су гости Савеза Срба у Румунији. У Темишвару су учествовали на „Пролећном концерту“ који се организује годинама уназад.

-Хор, мушка певачка група и солисти Валерија Стефановић и Милан Прунић Дума били су део манифестације на којој се сваке године састају Срби који живе у суседној земљи. Ми смо били једини представници матичне земље, а у програму учествовали су и наши земљаци из Ченеја и Великог Сен Миклуша. Ово је била још једна прилика да продубимо сарадњу са Србима из Румуније и договоримо узвратне посете – истакла је председница КУД-а „Сунчана јесен“ Радојка Грујић.

Удружење пензионера у четвртак, 30. маја биће домаћин спортског такмичења. Овом приликом угостиће пријатеље из Сремских Карловца,а Фаркаждина и Новог Милошева. Шест екипа такмичиће се у пикаду, бацању плочица, шутирању на гол. Кикиндски пензионери већ у уторак 4. јуна путују у Јагодину у посету ондашњем удружењу најстаријих, а посетиће и Музеј воштаних фигура, Зоолошки врт, Аква парк.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!