Кикинђани шампиони и вицешампиони такмичења „Brainfinity“

Кикиндски ђаци су доказали да су најбољи у Србији у решавању логичких задатака. У финалу „Brainfinity“ такмичења екипа Гимназије „Душан Васиљев“ заузела је прво, а ученици Основне школе „Ђура Јакшић“ друго место.

Гимназијалци Мила Радловић, Филип Бабић, Милица Савковић и Јана Страјнић други пут су прваци.

-На овом јединственом такмичењу учествујемо пети пут. Као екипа такмичимо се још од основне школе и како су сви учесници осим мене матуранти, договорили смо се да наставимо са овом праксом пошто постоји категорија такмичара 18+ – истакла је Мила Радловић.

Интересантно је и да је у финалу средњошколаца било девет екипа из Крагујевца и једна из Кикинде која је и стала на победничко постоље.

-Ове године такмичење није било ни мало лако. Од првог места делиле су нас секунде, али успели смо на време да решимо све задатке – додала је Мила.

Четворочлана екипа осмака Теодора Прибиш, Теодора Ћурчин, Сергеј Богосављев и Огњен Ђомпарин,  већ четири године заредом успешна је у надметању где ученици у тимовима решавају проблеме у реалном контексту, користећи све предности информационих технологија. „Фениксовци“, како се екипа зове, били су други и са сребрним медаљама, које сијају као злато, вратили су се у Кикинду. У њиховој категорији било је седам екипа.

На овом такмичењу радили су се логички, комбинаторно – проблемски задаци са применом у свакодневном животу.

А.Ђ.

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!