30 новембра, 2023

Кикинди два милиона динара за израду планских докумената

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег уручио је данас представницима градова и општина на територији Војводине уговоре за суфинансирање израде просторних и урбанистичких планова. На конкурсу су средства додељена за највише два плана. Тако је Кикинда добила средства, 1,5 милиона динара, за План детаљне регулације аеродрома и за Измене и допуне Плана генералне регулације централног дела насеља Кикинда одобрено је 500.000 динара. Ерцег је овом приликом нагласио да поменути Покрајински годинама подржава локалне самоуправе у изради ових важних планских докумената.

-То омогућава локалним самоуправама да одређене делове насељених места и градова, или комплетна насеља, измене у делу који је неопходан за даљи развој како породичног становања, тако и индустрије, чиме се убрзавају процеси важни за унапређење живота у њима  –  казао је Ерцег.

Како је навео, Покрајинска влада ће и у буџету за 2024. годину наставити са континуираном подршком градовима и општинама у изради ових планских докумената.

Са укупно 20 милиона динара, подржано је 15 планских докумената, а новац су оим Кикинде, добили и Суботица, Сремска Митровица, Зрењанин и Сомбор и општине Рума, Нови Бечеј, Житиште и Бачки Петровац.

 

не, не , не!!!!!!