Кикинди осам милиона динара за програмe социјалне заштите

Никола Лукач градоначелник Кикинде, и Никола Селаковић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, потписали су у Влади Србије уговор о наменским трансферима у социјалној заштити, вредан 8.138.724,00 динара.

Министар Селаковић и градоначелник Лукач изразили су уверење да ће та средства побољшати функционисање система социјалне заштите на локалном нивоу, што за град и Владу Србије остаје један од кључних приоритета, будући да се на тај начин задовољавају потребе најширег броја грађана.

Новац се наменски трансферише градовима и општинама и усмерава се за потребе одређених услуга социјалне заштите на локалном нивоу, као што су геронто домаћице, услуге личних пратилаца, персоналних асистената. Услуге које локалне самоуправе пружају корисницима зависе од лиценце коју нека општина има, као и могућности да одређену врсту услуге организује на својој територији, закључено је у оквиру разговора.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!