Кикинда трећи пут заредом домаћин развојном кампу „Мој први смеч“

Кикинда је домаћин кампу „Мој први смеч“, који се одржава у СЦ „Језеро“. Развојни камп за дечаке почео је у Кикинди као завршна манифестација Одбојкашког савеза Србије за сезону 2023/2024, а полазнике су на тренингу посетили  Никола Лукач, градоначелник,  Драган Пецарски, члан Градског већа и Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде.

 

-Четврту годину заредом, а трећу у Кикинди, Одбојкашки савез Србије ради на омасовљењу дечака заинтересованих за одбојку. Ово је завршни део пројекта који је изазвао велико интересовање. Више од 3.500 дечака из 56 градова из читаве Србије учествовало је у пројекту. Окупљања основношколаца је бесплатно и трошкове сноси Одбојкашки савез Србије, што је једна од погодности. Друга је да током сезоне тестирамо све који су учествовали на кампу. На тај начин добијамо информације о стеченим аномалијама које зависе од стила живота и начина живота. На основу ових података организујемо тренажне вежбе и сам процес иде ка томе да анимирамо што више деце која ће остати да се баве одбојком – рекао је Зоран Олајић, координатор пројекта.

Током кампа развијају се одбојкашке вештине, промовишу се спортске вредности, а децу уче да воде бригу о свом.

-Важно је да се деца баве спортом, одбојком, а нама је част што смо трећу годину заредом домаћини овом кампу. Сигуран сам да сва ова деца пуна утисака оду из наше Кикинде, а многи од њих наши гости су већ три пута, што показује да смо добри домаћини. Са друге стране наши суграђани имају прилику да вежбају и да се упознају са својим вршњацима из других делова Србије. Наш град наставиће да улаже у спортску инфраструктуру и уверен сам да ћемо сарадњу наставити и наредних година – додао је градоначелник Лукач.

Наш град има капацитет да организује сличне догађаје с обзиром на добру спортску инфраструктуру у „Језеру“, али и одличним смештајним капацитетима у Дому ученика „Никола Војводић“.

А.Ђ.

 

Don`t copy text!