Кикинда међу топ десет градова у Србији по потражњи кућа

Кикинда је међу топ десет градова по потражњи кућа, пише портал каматица. Велика потражња је била за кућама у Суботици,  Зрењанину, а у врху листе су и Кикинда, Нови Сад, Шабац, Сомбор, Крагујевац, Бечеј, Панчево, Сремска Митровица. У свим овим градовима је у првој половини године продато више кућа него у било којој београдској општини.

Током протекле године убедљиво највише кућа у Србији, продато је ван Београда, у Суботици, око 1.200, а овај град је и у 2023. задржао прво место по броју купопродаја овог типа некретнина и за првих шест месеци су продате 564 куће.

 

На тржиште некретнина утицала је и већа потражња за кућама у селима која је порасла са појавом пандемије. Иако је интересовање касније благо смањено и даље је веће него пре пандемије. Најјефтиније куће у Суботици на селу се у околини тог града могу понекад наћи и за 10.000 евра, а најскупље коштају и више од 200.000 евра. Најскупље куће су, у местима Бачки виногради, Хајдуково и Хоргош, а углавном је уз њих ишао већи комад обрадивог земљишта или воћњак.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!