„Kikinda dance open“ у суботу са 300 учесника

Кикиндско удружење спортског плеса „Dance N Soul – Ritmik“ ће у суботу, 13. маја, бити домаћин другог такмичења у модерном плесу, „Kikinda dance open“. Манифестација се организује у Спортском центру „Језеро“, у сарадњи са зрењанинском организацијом „Dance now“ и окупиће 300 такмичара из шест клубова из Панчева, Сомбора, Сенте и нашег града.

– Први пут програм смо организовали у време короне, без публике. Овога пута ће суграђани моћи да нас гледају и ја их позивам да дођу. Такмичење је, у суштини, фестивалско, није рангирано. Важно је да децу анимирамо и подстакнемо им такмичарски дух. Најмлађима увек обезбеђујемо медаље и пехаре, док се од старијих такмичара очекује озбиљнији приступ – каже Мирна Крнић, инструкторка плеса и директорица кикиндског Удружења.

Подељени у узрасне категорије, плесачи имају од четири до 20 година и наступиће у различитим стиловима: модерни балет, street style, hip hop, acro style, мажореткиње… Публика ће имати прилике да гледа соло, дуо, трио, групне и формацијске плесове.

Партнер у организацији, „Dance now“, најбољима у Кикинди обезбедиће наступ на једном од такмичења у Србији.

„Kikinda dance open“ почиње у 11 сати, цена улазнице је 300 динара.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!