Кикинда ће бити домаћин Смотре стваралаштва слепих и слабовидих уметника Србије

23. Смотрa стваралаштва слепих и слабовидих уметника Србије биће одржана у Народном позоришту у Кикинди у четвртак 3. новембра. Организују је Савез слепих Србије и Организација слепих и слабовидих „Северни Банат“ уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства културе и информисања, Града Кикинде и бројних донатора.

Смотра је такмичарског и ревијалног карактера, а циљ скупа је афирмисање стваралаштва, културно-уметничких достигнућа и способности слепих и слабовидих особа.

У културно-уметничком програму ће, поред афирмисаних слепих уметника, учествовати и чланови локалних културно- уметничких друштава као и ученици основних и средњих школа из Кикинде.

Организатори позивају суграђане да 3. новембра посете изложбу радова слепих и слабовидних уметника,  као и да пропрате културно-уметнички програм који је инклузивног карактера и биће одржан у позоришту са почетком у 11 сати.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!