Јованов реаговао на страшне претње упућене Ани Брнабић: Захтевам хитну реакцију надлежних

Миленко Јованов, шеф посланичке групе напредњака у Скупштини Србије, реаговао је страшне претње које је добила председница парламента Ана Брнабић.

– Захтевам, дакле не позивам и не апелујем, него захтевам хитну реакцију надлежних у вези са претњама које је добила председница НСРС, Ана Брнабић! Ћутање и игнорисање оваквих ситуација даје ветар у леђа разним ликовима да некажњено прете људима. Уколико се на то не реагује у складу са законом, а Кривични законик је у том смислу јасан и недвосмислен, питање је тренутка када ће неко од тих ликова прећи на извршење својих претњи – поручио је Јованов и додао:

– Неопходно је, такође, сагледати деловање медија у власништву тајкуна, као и неких налога на друштвеним мрежама, посебно на мрежи Икс, који се, по мом најдубљем уверењу, баве подстрекавањем на насиље, пре свега према председнику Вучићу и његовој породици, али и према сваком другом ко не подржава њихово деловање које се огледа у мржњи, насиљу односно оправдавању мржње и насиља. Време је да се, у складу са законом, каже доста дивљању дела политичке и јавне сцене, која је игнорисање њиховог суманутог понашања, доживела као дозволу за претње, прогањање и насиље. Такве дозволе нема ни за кога у овој земљи и то им се мора јасно ставити до знања.

Подсетимо, председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић добила је синоћ на мобилни телефон снимак од стране еколошких активиста у којем су јој упућене стравичне претње.

Наиме, Брнабићева је добила поруку од од Милоша Кувекаловића, из удружења Одбранимо Каблар, са протеста из Лознице.

„Ако не буду у наредном периоду наше захтеве испунили знајте људи кад вас будемо други пут позвали, децу код куће оставите“ – цитат је који се чује у видео снимку а који изговара активиста Драган Симовић.

Извор. Курир

Don`t copy text!