Јелена Степанов из Иђоша у друштву „100 успешних пословних жена“ Србије

Јелена Степанов, власница винарије „Кепул“ из Иђоша нашла се међу „100 успешних пословних жена“. Конкурс је трећи пут расписало Јавно предузеће „Пошта Србије“, уз подршку Привредне коморе Србије, а циљ му је оснаживање жена, развој и промоција женског предузетништва.

-На конкурс сам се пријавила на предлог пријатељице и изабрана сам међу 100 успешних пословних жена.  Част је бити у друштву изузетних жена које имају сопствени бизнис и развијају га – истакла је Јелена Степанов.

Циљ конкурса за избор и награђивање предузетница, оснивачица или законских заступница малих предузећа широм земље је да се охрабре талентоване жене у свом предузетничком пословању. Први пут победницама је омогућено усавршавање знања и вештина те су организована предавања најактуелнијих тема из вођења и креирања бизниса у сарадњи са Привредном комором Србије.

-Ово је била сјајна прилика да се упознам и разменим искуства са женама које су у приватном бизнисима. Изазови са којима се боре нису лаки, путем радионица сазнале смо више о  различитим вештинама које можемо да користимо у свом пословању из области маркетинга, дигиталне комуникације, друштвених мрежа, финансијског описмењавања – додала је наша саговорница.

За 100 најбољих обезбеђен је бесплатан огласни простор и презентација пословања у виду представљања у брошури која ће бити доступна корисницима поштанских услуга, као и за њихову презентацију на мониторима у више од 1.550 пословница Пошта Србије широм земље, како би се повећала видљивост њихових бизниса. Конкурс је био намењен за све предузетнице, законске заступнице или жене осниваче малих предузећа из целе Србије, укључујући земљорадничке задруге, занатске радње, установе, удружења, као и за жене носиоце породичног пољопривредног газдинства. Критеријуми за оцењивање су били успешност презентоване пословне активности и бизнис идеје, награде у области пословања или стваралаштва, као и друштвено-одговорне активности.

Прошле године међу 100 успешних жена биле су и предузетнице из Кикинде Сандра Станковић, Данијела Јеринкић и Јована Банић.

А.Ђ.

 

 

Don`t copy text!