3 октобра, 2023

Изборна скупштина Спортског савеза Кикинде: Нова-стара председница Јелена Чуданов – једногласно

Јелена Чуданов опет је изабрана за председницу Спортског савеза Кикинде. На Изборној скупштини, као једина предложена, на челној функцији остала је једногласним избором. Од 67 клубова и асоцијација који чине Спортски савез Кикинде, било је присутно 48 представника и сви су, дакле, гласали за њен избор. Нова-стара председница предложила је и састав Управног одбора, који чине: Иван Шибул, Дијана Илић, Славко Мишков, Драгана Пецарски, Тијана Радић, Ненад Ђукић, Бранислав Драгин и Стојан Богосављев, а и та одлука донета је гласовима свих присутних који су имали право гласа. Градоначелник Никола Лукач у улози и госта и домаћина у свечаној сали Градске куће поздравио је присутне, нагласивши још једанпут да је Кикинда град спорта и да је зато врло битно да има и квалитетан састав руководећег кадра у градском Спортском савезу. Гошћа на Изборној скупштини била је Јасмина Јурас, председница Спортског савеза Војводине, иначе некадашња кошаркашица из Новог Сада.

– Дошли смо да подржимо Кикинђане и да испратимо ову Изборну скупштину, али и да се захвалимо на пређашњој сарадњи коју смо имали. Надамо се да ћемо и даље лепо  сарађивати са, како је и овде речено, градом спорта. Спортски савез Кикинде испунио је наша очекивања и заиста има лепе идеје, које у великом броју и спроводи кроз учешће деце, спортиста и бројних организација. Усто, све је то на завидном нивоу у вашем граду, а на нама је да помогнемо у остварењу и реализацији пројеката – рекла је Јурасова.

Јелена Чуданов истакла је:

– Задовoљни смо оним што смо урадили у претходном периоду, иако нас је све у спорту, као и привреди, пореметила корона. Али, добро смо то пребродили тако да сада настављамо оно што смо планирали и надам се да ћемо моћи нормално све планирано и да завршимо. Имамо и нових планова па сматрам да ће тек овај наредни мандат бити прави и да можемо да покажемо колико се бринемо о клубовима и нашим члановима и колико желимо да кикиндски спорт буде на високом нивоу. Нама је у интересу и да покренемо веће пројекте, као што је рецимо атлетски стадион па да организујемо још и неке нове манифестације да бисмо привукли и грађане Србије и странце из суседних држава у Кикинду да виде шта наш град нуди у погледу спортског туризма, а имамо много тога да им понудимо.  

Градски већник за спорт Драган Пецарски закључио је:

– Град Кикинда максимално подржава рад Спортског савеза који је  неопходан нашем граду као близак контакт са клубовима. Све је то од изузетног значаја, јер ваља спровести и конкурсе за доделу средстава и истовремено испунити жеље клубова. Све то градска управа не би могла без Спортског савеза, а велику улогу Савез игра и у развоју спортског туризма у Кикинди, што нам је такође врло важно. Масовна окупљања су нам приоритет и то је смерница за даљи период у развоју спортског туризма у нашем граду. 

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!