Избори расписани у 66 јединица локалне самуправе и за општине у Београду и Нишу

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић расписала је данас за 2. јун изборе у 66 јединица локалне самоуправе, међу којима је и 14 градова.
Брнабић је изборе за Скупштину града Београда већ расписала 3. априла такође за 2. јун.
редседник Привременог органа града Београда Александра Шапић расписао је данас изборе за 17 градских општина, а председник Скупштине града Ниша Бобан Џунић такође за 2. јун изборе за одборнике у пет општина у том граду.

Брнабић је изборе расписала за одборнике скупштина градова и то у Ваљеву, Вршцу, Зрењанину, Јагодини, Кикинди, Нишу, Новом Саду, Панчеву, Пожаревцу, Сомбору, Сремској Митровици, Суботици, Ужицу и Чачку.

Избори су расписани и за 52 скупштине општина: Ада, Алексинац, Алибунар, Апатин, Ариље, Бач, Бачка Паланка, Бачка Топола, Бачки Петровац, Бела Црква, Беочин, Бечеј, Бољевац, Босилеград, Бујановац, Врбас, Врњачка Бања, Горњи Милановац, Жабаљ, Житиште, Ивањица, Инђија, Ириг, Кањижа, Ковачица, Ковин, Мали Иђош, Нова Варош, Нова Црња, Нови Бечеј, Нови Кнежевац, Опово, Оџаци, Пећинци, Пландиште, Прешево, Рашка, Рума, Свилајнац, Сврљиг, Сента, Сјеница, Србобран, Сремски Карловци, Стара Пазова, Сурдулица, Темерин, Тител, Тутин, Чајетина, Чока и Шид.

Шапић расписао изборе за одборнике у 17 градских општина – Чукарица, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град, Вождовац, Врачар, Земун, Звездара, Барајево, Гроцка, Лазаревац, Младеновац, Обреновац, Сопот, Сурчин.
У Нишу ће бити одржани избори за одборнике пет општина у том граду – Медијана, Палилула, Црвени крст Пантелеј и Нишка бања.

У Скупштини Србије 23. априла посланици су усвојили измене Закона о локалним изборима, којима је омогућено да се сви локални избори одрже 2. јуна, односно којима су померени рокови за расписивање и гласање на локалним изборима.
Закон предвиђа да се одлука о расписивању локалних избора доноси најраније 150 дана, најкасније 45 дана пре истека мандата одборника, као и да од дана расписивања локалних избора до дана гласања не може да прође мање од 30, а ни више од 60 дана.

У Београду за одборнике Скупштине Града Београда грађани ће гласати на 1. 265 бирачких места. Избори се неће одржавати у локалним самоуправама где су одржани 17. децембра прошле године, а одржани су, осим Београда, у 10 градова – Врању, Крагујевцу, Краљеву, Крушевцу, Лесковцу, Лозници, Новом Пазару, Пироту, Прокупљу, Смедереву и Шапцу као и у 53 општине.

Извор: РТВ

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!