Из „Шасле“ позивају винаре да предају узорке за такмичење на „Данима вина“

Удружење винара и виноградара „Шасла“ из Иђоша организује 24.  „Данe вина“. Учесници такмичења узорке вина могу да предају 7. фебруара од 14 до 20 часова и 8. фебруара  од 12 до 18 сати у просторијама Дома културе у Иђошу или поштом на адресу МЗ Иђош, Светосавска 20, 23.323 Иђош. Узорци вина ће се примати искључиво у наведеним терминима.

Вина која се шаљу поштом обавезно треба да буду у пластичној амбалажи. За учеснике дегустације, који нису чланови Удружења, котизација за учешће износи 500 динара по узорку вина. Предаја узорака  треба да буде у литарским боцама, а у количини од два литра или у три боце од 0,75  литра за сваку врсту вина. На једној боци вина треба налепити етикету или натпис, са именом и презименом произвођача, адресом становања, годином производње вина, као и сорту грожђа од ког је вино произведено. Остале боце узорака се предају без етикете. Узорци вина ће бити разврстани у пет категорија, по захтеву учесника и то: бело, розе, шилер, црвено и воћно – десертно вино.

Оцењиваће се само млада вина из 2023. године. Сваки учесник дегустације може да пријави неограничен број узорака вина. Оцењивање  ће стручна комисија завршити до 10. фебруара.

Централна манифестација организује се 17. фебруара и том приликом ће  моћи да се пробају сва такмичарска вина. Истог дана доделиће се признања и медаље, а биће уручене и награде генералним победницима.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!