3 октобра, 2023

Испромашивали се „Жути мрави”, али ипак заслужено славили против Идворана на Вашаришту

Од пет наших клубова на војвођанском „Истоку” данас су играли једино фудбалери ЖАК-а, који су на Вашаришту, после силних промашаја, ипак заслужено славили 2:0 против Полета из Идвора.

Већ у самом уводу „Жути мрави” запретили су и то из три ситуације, од којих је једна била такозвани зицер. Наставили су домаћини да стварају још боље шансе, а Радивојац их је имао три и то стопостотне: у 17, 19. и 39. минуту. Нестваран низ промашаја ЖАК-а прекинуо је Страхиња Јосимовић пет минута пре одмора. Корнер је извео Радивојац, а Јосимовић је с 10-12 метара искоса, приземним ударцем, лепо погодио супротан угао мреже Идворана.

Све је потом било лакше за ЖАК, али и у наставку утакмице кренуо је наш тим с промашајима. Одмах на почетку другог полувремена, Стефан Терзин добро је скочио, но лопта је окрзнула спољни део стативе. Мало касније, исти играч, уместо да трзајем главом савлада голмана Полета, тек се поклонио и погодио гостујућег чувара мреже. Напокон, Терзин је био прецизан у 70. минуту. После идеалног центаршута Пенавског, главом је удвостручио предност и, испоставило се, оверио победу, пошто је од тада меч ушао у мирнију фазу, баш онако како је и одговорало нашој екипи.

ЖАК: Баркоци, Баба (Пецарски), Месарошки, Кнежевић (Михајловић), Кочиш, Терзин, Радивојац, Јосимовић (Фучак), Пенавски, Детари (Утржен), Дрљача.   

Резултати 14. кола: ЖАК – Полет 2:0, Слобода – Јединство (БК) 0:0, Јединство (К) – Омладинац 0:1, Козара – Борац 2:2, Младост – Раднички 1:1, Војводина – Јединство (В) 3:2, Бегеј – ОФК Кикинда 0:2, Пролетер – Црвена звезда 2:1.

ОФК Кикинда је водећа на табели с 33 бода, два више од другопласиране новокозарачке Слободе, рускоселска Црвена звезда четврта је на лествици с 25, великоселска Козара девета с 18, а ЖАК је на 11. месту са 17 бодова.

У последњем јесењем колу, у суботу и недељу од 13 сати, играће: Црвена звезда – ЖАК, ОФК Кикинда – Пролетер, Јединство (В) – Бегеј, Раднички – Војводина, Борац – Младост, Омладинац – Козара, Јединство (БК) – Јединство (К), Полет – Слобода.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!