Исплата јануарских пензија почиње 2. фебруара, стиже повишица од 14,8 одсто

Према календару исплата који је објавио Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО), јануарске пензије ће прво добити корисници из категорије самосталних делатности и то у петак, 2. фебруара.

Тада почиње исплата за све самосталце, дакле и оне који пензије примају преко текућих рачуна и оне који примања добијају на кућним адресама или их подижу на поштанским шалтерима.

Четири дана касније, у уторак, 6. фебруара, почеће исплата за војне и пољопривредне пензионере, без обзира на то за који начин исплате су се определили.

Као и обично, пензије ће последњи добити корисници из категорије запослених, па ће за оне који примања добијају преко текућих рачуна исплата почети у четвртак, 8. фебруара, а за остале у суботу, 10. фебруара.

Са јануарским чеком пензионерима стиже повишица од 14,8 одсто а будући да је просечна пензија за децембар износила 39.850 динара, просечна јануарска пензија ће износити око 45.747 динара.

(Извор: РТВ)

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....