Исписале историју кикиндског куглања: Кика у Европи!

Куглашице кикиндске Кике 0230 окончале су првенство Суперлиге Србије на четвртом месту и на тај начин избориле, истина на мала врата, пласман у европско надметање!

Кикинђанке су у суботу увече, као домаће у новобечејској куглани, поражене 1:7 (3.114:3.244) од директног ривала за позицију три – екипе новосадске Војводине, али иступање из лиге, можда и гашење, зрењанинског Кристала, који је сезону окончао на месту број два у Суперлиги, лансирало је наше даме у орбиту континенталног куглања, тачније у трећи по значају европски Куп.

– Биле смо лоше против Војводине, најлошије откад играмо као домаће на куглани у Новом Бечеју, али, без обзира што жалимо за позицијом три, не само да смо се пласирале у Европу, већ смо оствариле и најбољи пласман у историји кикиндског женског куглања – каже капитенка Нада Команов.

Тако ће Кикинђанке предстојеће јесени на надметање које ће окупити трећепласиране екипе из европских лига.

– Наше европско представљање заказано је за октобар у хрватском граду Славонском Броду у НБЦ Купу који је ранијих сезона окупљао од 15 до 18 клубова. Како било, сматрамо да смо постигле огроман успех поготово ако се зна да нити једанпут нисмо играле у свом граду, дакле и када смо бивале „домаће” били су то заправо сусрети на неутралном терену. Осим тога, скромне су нам биле амбиције, ишле смо корак по корак и излазак у Европу права је награда за нас, наравно и обавеза да у наредној сезони Суперлиге Србије, у најгорем случају, поновимо ово што смо сада постигле – јасна је Нада Команов.

Кика 0230: Кресоја 533, Бунгхарт 474, Санто 524, Команов 527, Француски 523, Шибул 533.  

Don`t copy text!