„Игре без граница” у Великом Селу: Тријумф „Вука Караџића”

Спортска манифестација „Игре без граница” одржана је овога викенда на базену у Банатском Великом Селу, наступило је осам школа, а тријумфовала је екипа „Вука Караџића”. Манифестацију је организовала МЗ Банатско Велико Село и Пливачко удружење БВС.

– Имали смо две квалификационе групе из којих су прошле по две најбоље екипе, а пријатно је изнендаила екипа из Иђоша и највише желим да се њима захвалим зато што они немају услова за базенске игре и пливање, а жао ми је што Велико Село поред две своје екипе није ушло у финале. Било је пријављено 10 екипа, али су две школе „Ђура Јакшић” и школа из Накова одустале, јер нису успеле да прикупе екипе, па смо имали осам екипа које су се такмичиле у седам атрактивних дисциплина – рекла је организаторка Драгана Пецарски.

Мина Радивојша, капитенка ОШ „Вук Караџић”, додала је:

– Били смо сложни и дали све од себе и зато смо победили. Било је лепо, све дисциплине биле су занимљиве, а најтеже је било веслање. Нисмо се посебно припремали за ово такмичење, али сви смо у екипи спортисти, троје нас тренира пливање, а имамо и оне који тренирају одбојку и фудбал.

Финалном делу такмичења присуствовао је и градоначелник Никола Лукач са сарадницима, а један од њих Драган Пецарски, градски већник за спорт, закључио је:

– Најбитније је да се ова деца мало одвоје од свакидашњице која је нажалост окупирала нашу јавност. Леп викенд, лепо дружење, надам се да ће ово прећи у традицију, ово је други пут да се организује, а први пут за основце. Надамо се да ће следећи пут бити још масовније и настојаћемо да доведемо и друге градове. Заиста, све похвале за организаторе из Месне заједнице и из Пливачког удружења БВС.

ФОТО: Град Кикинда

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!