30 новембра, 2023

Иђошки турнир у малом фудбалу: Тријумф Стоваришта Ковачевић

Екипа Стоваришта Ковачевић, победом на пенале од 2:1 над тимом Чиношеви асови из Бачког Петровог Села, тријумфовала је на иђошком турниру у малом фудбалу док је треће место припало Полету из Накова. Најбољи је појединац Акуш Месарош (Чиношеви асови), голман Бошко Крстић (Стовариште Ковачевић), а стрелац Кристиан Драганов (Полет). Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде, рекла је:

– Заиста је овде добра организација. Кажу да од 1. августа, када је почео турнир, само два дана због кише није било утакмица, али гледалаца је било константно и овако их видети у селу, после нашег турнира у граду, је импресивно. Могу да кажем свака част организатору за толико екипа колико се пријавило и уопште за комплетну организацију. Град Кикинда и Спортски савез Кикинде увек ће да подржи шта год да се овако организује и ко год да се овако потруди да направи у свом селу.

Драган Николин, из редова организатора иначе председник иђошког ФК Борац, надовезао се:

– Као организатори овог турнира смо имали 18 екипа у четири групе. Не могу тачно да вам кажем колико година постоји, али ово је традиционални турнир, сигурно 40 година, старији је од мене, можда и 50 година. Још као мали се сећам, овде је много екипа долазило, сада задњих година просечно, десетак, 12 екипа, а ми смо ове године успели да сакупимо 18 екипа што је за савку похвалу. Не да хвалим себе, али Кикинда је имала много веће новчане награде него ми и 12 екипа. Чока која је организовала са Санадом и Остојићевом заједно, имала је пола милиона динара, а ми скромних 150.000 за прву награду. Друга је 50.000, а трећа 20.000 динара. Надамо се да ћемо догодине наћи мало више спонзора и моћи награде да повећамо. Највећу помоћ добијамо од наше Месне заједнице, идемо молимо све фирме, неки изађу у сусрет, колико могу, како могу. После финалне утакмице имамо и томболу. Град Кикинда уствари нама даје средства преко наше Месне заједнице, то се на годишњем нивоу прави буџет који Фудбалски клуб Борац може да добије и онда од тога што имамо морамо да располажемо и да одржимо клуб у животу и да организујемо турнир. Од 1. априла ове године сам узео ту функцију у ФК Борац, покренуо сам клуб после шест и по година. Није било никакве екипе, покренули смо школу младих, вратио нам се чак и први тим, крећемо прво коло, 3. септембра играмо код куће у задњој лиги. Од нуле почињемо па сад докле ћемо стићи, надам се да ћемо стићи. Ову полусезону и не морамо, битно је да сад покренемо, да заживимо овај клуб.

ФОТО: Град Кикинда

не, не , не!!!!!!