10 децембра, 2023

Хуманитарна представа за породицу Криштоф: „Хиљадита ноћ” на сцени „Еђшега” у петак

Представа „Хиљадита ноћ” („Ezredik éjszaka”) биће изведена на сцени КУД „Еђшег” у петак 13. октобра са почетком у 19 сати. Улазница ће бити добровољни прилог за породицу Криштоф чија је кућа изгорела у пожару пре шест месеци. 

Комад који је режирао Шандор Кираљ добио је више награда на Војвођанској смотри аматерских позоришта, између осталих, и главну награду тог фестивала. Прилику да погледа „Хиљадиту ноћ” имала је публика широм Војводине, али и у Будимпешти и Румунији.

Представа ће бити титлована. Ову праксу, КУД „Еђшег” је започео прошле године и, због великог интересовања гледалаца, наставио.

Подсетимо, у пожару који је 16. априла, око пола 2 ноћу, избио у помоћним просторијама куће у улици Војводе Путника, није било повређених, али је начињена огромна материјална штета. Процењена је на око 2.5 милиона динара. Изгорело је око 160 квадратних метара кровне конструкције и помоћне просторије. Људи добре воље одмах су притекли у помоћ, а отворен је и наменски рачун за помоћ породици Криштоф.

не, не , не!!!!!!