Хумане, вредне и овенчане наградама – чланице Удружења „Јединство“ прославиле рођендан и славу

Изузетан повод за понос и славље имале су данас чланице Удружења жена „Јединство“ из Руског Села. Са пријатељицама из удружења из читаве Војводине обележиле су две деценије рада и своју славу, Светог Василија Острошког. Дружење је одржано у реновираној сали Удружења за коју Рускоселке кажу да је најлепша у Покрајини.

– Много хуманитарно радимо и имамо изврсну сарадњу са Месном заједницом. Овде имамо етно-собу, овде и кувамо, печемо, ту нам је друга кућа. Имамо 28 чланица, углавном млађих жена – истакла је Нада Турудија, председница удружења, која је на овом месту од оснивања.

Поред многих захвалница и пехара добијених на различитим манифестацијама, чланице су посебно поносне на титулу „Краљице ајвара“ које су добиле победом на националном такмичењу „Изађи ми на теглу“, 2020. године у Београду.

Гости на прослави били су и представници села и локалне самоуправе.

– Чување традиције, културе и обичаја својствено је овом удружењу које је и покретач догађаја у свом месту уз огромну подршку Месне заједнице. Увек нас достојно репрезентују на манифестацијама, омиљене су у читавом региону а данас су сјајни домаћини. На нас могу да рачунају и знамо да и ми од њих имамо велику подршку – рекао је градоначелник Никола Лукач.

Улажемо у удружења у која вреди улагати, рекао је председник Савета Месне заједнице, Душан Марјановић.

– Ово удружење марљиво ради две деценије, помажу у очувању и одржању нашег села које је једно од лепших на територији Града. Заслужују нашу пажњу у сваком смислу. Поред тога што смо им обезбедили салу, помажемо им и финансијски и ја им честитам на свему што постижу за своје село и свој град – закључио је Марјановић.

Традиционално, председнице десетак присутних удружења размениле су поклоне и наставиле дружење уз вечеру и музику.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!