27 септембра, 2023

Хор „Attendite!“ први пут обележио своју славу – Марковдан

Чланови хора „Аttendite!“ Културног центра Кикинда обележили су вечерас своју славу, Светог јеванђелисту и апостола Марка. Диригенткиња хора, проф. др Биљана Јеремић, истакла је да Хор постоји пет година и да славу обележава први пут.

– Данашњу литургију посветили смо Светом јеванђелисти и апостолу Марку. Велико је задовољство истрајати и освајати признања и имати оволико чланова. Сада нас већ има између 35 и 50.

Слави и обреду резања славског колача у великој сали Културног центра присуствовали су и градоначелник Никола Лукач и његова заменица, Дијана Јакшић Киурски. Градоначелник је био кум славе и поклонио је Хору икону Светог Марка.

– Ово је један од наших најбољих хорова и, где год наступају, обрадују нас успесима које постижу. Желим им да задрже и још унапреде квалитет рада и да се омасове. Увек ће имати нашу подршку – рекао је Лукач.

Обичај је да сваки хор има свог свеца заштитника, истакао је в.д. директор Културног центра, Марко Марковљев.

– Стално растемо и стварамо нешто ново, лепше и занимљивије. Мислим да је Хор веома битан за постојање и даљи развој Културног центра као место окупљања наших суграђана, али и чланова који долазе из других места – каже Марковљев. – Ми имамо и оркестар и дечији хор, и музичка сфера наше установе постала je веома значајна.

Марковљев је додао да су амбиције у Културном центру да се прошири јер је препознато да недостају концертна сала и биоскоп, што се, како је навео, показало као неопходно и у резултатима истраживања недавно спроведених за потребе израде Стратегије Града у области културе.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!