Хит комедија ускоро пред Кикинђанима: „Савршени партнер” стиже 17. маја

Млада, перспективна, али и већ награђивана редитељка Тијана Васић потписује режију комада „Савршени партнер” који ће имати премијеру на Малој сцени кикиндског позоришта 17. маја. У подели су Мина Стојковић, Владимир Максимовић и Марина Воденичар којој је ово повратничка представа након породиљског одсуства.

Марина која тумачи главу улогу Тине, каже да је представа модерна мелодрама са примесама комедије.

– . То је једна амбициозна, млада жена која јури за каријером и јако је оптерећена и посвећена послу, а страшно јој смета што њен момак није толико амбициозан и због тога га сматра мање вредним, потцењује га и на крају одлучује да га остави како је не би спутавао у њеном напретку. Али с обзиром на то да не може, а и није природно, да буде дуго сама, она одлази код једне жене која се бави производњом аватара, то јест робота који се креирају према потребама клијента. Тако да она направи себи свог робота који има особине за које она сматра да њен савршени партнер треба да поседује. Једино што је задржала, то је лик од бившег момка- открива Марина и додаје:

– И ту настаје прави заплет. У тренутку када се сусреће са својим жељама које јој тај робот испуњава, то заправо испада да није најбоље за њу и није оно што би њу усрећило. Тако да ово није обична комедија и има дубљу поруку, јер третира тренутак у којем живимо и савремене трендове којима сви робујемо -наводи Марина и сумирајући фабулу комада ефектно поручује: „Пази шта желиш, можда ти се и оствари.“

Мина Стојковић наглашава да је рад на представи јако узбудљив јер се бави актуелним темама које су увек неисцрпне, а то су пре свега начин на који схватамо љубав и питање зашто долази до отуђења.

– У овој живописној драми ја играм лик Барбаре, жене која у свом животу долази до идеје да женама креира „савршеног партнера”. Да ли ће у томе успети, видећемо- сумира загонетно Мина.

Фаталног и фамозног, реалног, а истовремено и виртуелног момка-аватара игра Владимир Максимовић.

– Тај лик је робот, који испуњава жеље власнице, али може и да „забагује“ и да се врати на фабричка подешавања, што компликује ствари. Текст ми је пријао на прво читање. Наравно да сам одмах схватио да је испред мене изазов са каквим се до сада нисам сусретао и то је још више у мени пробудило неиздрж да почнемо с пробама. Сигуран сам да ће се представа допасти публици, питка је и духовита, и бави се проблемима 21. века – каже Владимир.

ФУТУРИСТИЧКА ЉУБАВНА КОМЕДИЈА

– Може се рећи да је ово футуристичка љубавна комедија зато што у себи садржи бојазан на шта сводимо и у ком смеру развијамо своје љубавне односе, кроз низ свакодневних ситуација између савремене жене и ,,савршеног партнера”-  каже редитељка Тијана Васић и додаје да писац мноштвом уверљивих дијалога остварује пуно неочекиваних и ефектних комичних преокрета, даје ироничне примедбе о стереотипима савременог човека и поставља питање да ли нова технолошка решења и друштвене промене могу угрозити традиционалну, искрену љубав двоје људи.

БАЛКАН КОМЕДИ

Ово је први у низу пројеката у оквиру концепта „Балкан комеди” новог уметничког директора, иначе бившег члана нашег театра, глумца и професора на ФДУ Ђорђа Марковића. План је да се на сцену постављају текстови писаца с подручја бивше Југославије који се баве менталитетом људи тог поднебља, а прва представа у низу планираних је „Савршени партнер” по тексту Мира Гаврана.

Иначе, редитељка Тијана Васић је поново међу Кикинђанима. До сада је режирала врло успешну и гледану представу „Ковачи” коју, према властитим речима, памти по топлој сарадњи с кикиндским ансамблом. Сад се ухватила у коштац са „Савршеним партнером” који је већ имао много успеха у бившим западним југословенским републикама, а ово ће бити прва поставка тог комада у Србији.

На јесен нас очекује још једна премијера, чији текст потписује Владимир Ђурђевић, а режија ће бити поверена Марку Мисирачи. Наслов је „Космај ол инклузив”. Опет је у питању комедија, а и наредне две позоришне сезоне биће посвећене овом жанру и овдашњим менталитетима.

Н. Савић

 

 

 

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!