„Гуслама“ уручено највише покрајинско признање у области културе

Добитник овогодишњег покрајинског признања „Ференц Фехер“, у области културе су АДЗНМ „Гусле“. Награду је директору Зорану Петровићу уручио предеседник Покрајинске владе Игор Мировић  на Свечаној академији, којом је обележено 105 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији.

-После још једне успешне концертне и календарске године и уочи годишњих концерата „Гусле“ су добиле највише покрајинско признање у области културе. Веома је значајно јер говори да квалитетно и успешно радимо, а да је све што је иза нас, све ове године, и вредновано. „Гусле“ су на крају 148. и почињу 149. концертну сезону и ова награда биће подстрек да још боље и квалитетније обављамо свој посао, чувамо традицију, културу и обичаје нашег, али и свих других народа који живе на овом простору. Музика и игра су наш прошлост, али и наша будућност и прави начин да се представимо као део културне елите нашег народа – рекао је Зоран Петровић.

Вредно признање, друштво основано давне 1876. године, заслужило је на основу квалитетног и континуираног рада, који се протеже безмало век и по. Неизоставна је културно-васпитна и социјална улога, али и богата и разноврсна културна делатност, стоји у образложењу комисије.

Чланови извођачког фолклорног ансамбла „Гусала“, у сарадњи са члановима новосадског Фолклорног ансамбла „Вила“ свечаност поводом важног датума у историји Војводине употпунили су својим наступом.

Подсетимо и да је 25. новембар, дан када је 1918. године Велика народна скупштина у Новом Саду прогласила присаједињење Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији. Одлуком Скупштине Војводине 2018. године установљен је као датум од покрајинског значаја.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....