Градски буџет увећан – у плану две реконструкције

Одборници Градског парламента данас су усвојили одлуку о ребалансу градског буџета, са пројекцијама на 2023. и 2024. годину. Буџет је увећан за око пет одсто и предвиђено је да износи три милијарде 407 милиона 314 хиљада динара. Први ребаланс урађен је у мају и тада су планирана средства за реконструкцију водоводне мреже. Овога пута коригован је због нових инвестиција, повећања материјалних трошкова и помоћи социјално угроженом становништву.

– И даље ћемо се борити да ублажимо последице глобалне кризе, максимално ћемо помоћи сваком појединцу у граду. Пружићемо помоћ сваком селу и ни од једне инвестиције се неће одустати. Трудићемо се унапредимо квалитет живота у свим сегментима нашег друштва, да урадимо што више од планираних инвестиција, како у овој, тако и наредној години. Сигурно ћемо одговорно водити рачуна о интересима свих грађана, тако да ћемо квалитетно, на основу досадашњег искуства, креирати и наредни буџет. Желимо да инвестирамо у пројекте и да пронађемо решења за изворе финансирања – рекао је  градоначелник, Никола Лукач.

Очекује се да ће већина инвестиција бити остварена у последњем овогодишњем кварталу, што се посебно односи на велике пројекте, речено је на седници.

– У питању је реконструкција водоводне мреже која ће, надам се, покренути и реконструкцију Градског трга – објаснила је заменица градоначелника, Дијана Јакшић Киурски. – Такође, требало би да започне изградња водовода до нове фабрике воде јер се чекало на многе процедуре и јавне набавке.

За обнављање трга завршена је прва фаза, његово пројектовање. Уз нову градску пијацу, то су и највеће градске инвестиције, које захтевају различите изворе финансирања, објаснио је Светислав Вукмирица, помоћник градоначелника за развојне и инвестиционе пројекте.

Због повећања цена, додатна средства неопходна су и за несметано функционисање установа, спортских клубова, удружења грађана, културно–уметничких друштава у граду и селима, закључено је на 24. седници Градског парламента.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!