Градоначелник Лукач отворио 39. „Куп Кикинде” за младе џудоке, истовремено и 14. „Цигин меморијал”: Да Кикинда сутра постане још већи спортски центар!

Кикиндски Џудо клуб Партизан, 39. пут организовао је турнир за млађе узрасте, који је често мењао имена, а тренутно носи назив „Куп Кикинде”. Истовремено, традиционалном турниру придодат је својевремено и Меморијални турнир „Драган Цигановић Цига”, који је на након Цигине смрти најпре постојао као одвојено сениорско такмичење с богатим фондом новчаних награда, а укупно гледано реч је 14. издању Меморијала, иако је Цигановић преминуо пре 16 година, 24. марта 2008. Турнир је отворио градоначелник Кикинде Никола Лукач.

– Поносни смо што наш клуб организује по 39. пут турнир, а посебно што он носи име по прослављеном џудисти, а и цела Кикинда као град спорта поносна је на овај наш клуб који је прошле године био најуспешнији  спортски колектив у граду. Опредељење нашег града је било да улаже у спортску инфраструктуру, у спортисте и таленте и да промовише праве вредности. Најважније је да деца имају чиме да се баве, а Кикинда сутра мора да изгледа тако да омогући сваком детету да се бави спортом, да се улаже у инфраструктуру и да Кикинда сутра мора да постане још већи центар, још опремљеније да имамо све клубове и објекте и да Кикинда сутра буде на мапи озбиљних спортских центара у нашој предивној Србији. На џудо мапи, у ових неколико дана, наш град је био практично центар Европе и света. Овде је у кампу, који је претходио турниру, прошло неколико стотина репрезентативаца из 11 земаља и то је оно што Кикинди омогућује да непредује и да дефинитивно буде, како ми кажемо, град спорта. Наравно да ћемо да и убудуће улажемо у спорт и инфраструктуру – рекао је Лукач.

Јелена Крвопић, председница Партизана, надовезала се:

– Данас преко 260 такмичара, а као што видите из године у године наш камп расте и наш турнир расте. Прошле године нисмо без разлога проглашени за најбољи клуб у Кикинди, озбиљно се бавимо нашом децом, озбиљно се бавимо овим спортом и ова данас слика у хали то и показује.

Директор Партизана Светислав Вукмирица додао је:

– Ја не волим да постављам границе кад су циљеви у питању. Ми смо са ова четири дана показали да је наш клуб и град потпуно превазишао оквире региона. Имали смо госте из западноевропских држава, из Енглеске, из Белгије. Ту су нам били и два тренера из Јапана, прича се шири и сад је на граду да настави са развојем па да се побољшају смештајни капацитети. Без тога не џудо него ни једна манифестација неће моћи да напредује. Крајњи циљ јесте да наш пре свега камп буде у званичном календару Европске џудо уније, а да би били ми морамо да имамо фиксиран датум у организацији и то сад не можемо, ми морамо да се водимо кад је Дом ученика слободан да би понудили тих 150-160 кревета. Оно што могу да кажем то је да ја никада од тога нећу одустати, јер Кикинда то заслужује. Видели сте прошло је 700 такмичара што кроз камп што кроз турнир, озбиљна прича, ми смо презадовољни.  Д. П. 

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!