Градоначелник Лукач на полагању камена темељца за „Осмех Војводине”

Симболичним полагањем камена темељца, важном догађају ком је присуствовао и Никола Лукач, градоначелник Кикинде, данас је званично почела изградња „Осмеха Војводине“.

Брза саобраћајница, од Бачког Брега до Српске Црње, под називом „Осмех Војводине“ подразумева пут дужине 186 километара, који ће повезати Бачки Брег, односно гранични прелаз са Мађарском, Сомбор, Кулу, Врбас, Србобран, Нови и Стари Бечеј, Кикинду, Српску Црњу и Наково, односно границу са Румунијом.

Мађарски партнери ће радити ауто-пут ка Бачком Брегу, са мостом на Мохачу код Дунава, а румунски са своје стране аутопут ка Српској Црњи и то ће постати најбржа веза са Европом, што ће имати велики значај, како за Кикинду, Северни Банат, тако и за читав регион. Аутопут ће скратити дужину путовања за чак сат ипо, колико је сада потребно да би се прошло кроз пет насељених места, укупне дужине 35 километара.

Саобраћајница „Осмех Војводине“, која обилази ова места донеће бржи и безбеднији саобраћај, као и мању фреквентност возила кроз насељена места, што и јесте, поред безбедности, циљ овог великог пројекта. Такође, популарни „Смајли” значајно ће подићи инвестициони потенцијал овог дела земље.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....