3 октобра, 2023

Град наставља традицију стипендирања студената – рок за пријаву је 6. фебруар

Локална самоуправа и ове године новчано ће подржати студенте са територије града. Јавни конкурс за додељивање стипендија за школску 2022/2023. годину  отворен је до 6. фебруара.

Право учешћа имају студенти, такође и студенти са хендикепом и хроничним болестима, који се школују у образовној установи чији је оснивач Република Србија или у акредитованој установи са седиштем у Србији.

Право на добијање стипендије имају студенти, као и студенти са хендикепом и хроничним болестима  који су уписали прву годину студија, а испуњавају следеће услове: да су добитници титуле „Ученик генерације“ у средњој школи, да су чланови МЕНСЕ (међународно удружење натпросечно интелигентних особа), да су носиоци Вукове дипломе, да су на пријемном испиту на одабраном факултету/вишој школи остварили прво место на ранг листи и да су остварили просечну оцену у завршном разреду средње школе најмање 4,50.

За студенте друге и виших година студија услов је да су, у претходној години студија остварили просечну оцену најмање 8,5. Потребно је и да је подносилац захтева редован студент, да у току студирања није изгубио годину, и да је положио све испите из претходних година студија или да је из претходних година студија пренео највише три испита.

За студенте друге и виших година студија који имају хендикеп или хроничну болест, просечна оцена треба да буде најмање 7 у претходној години студија. Подносилац захтева треба да буде редован студент. Такође,неопходно је и да у току студирања није изгубио годину, да је положио све испите из претходних година студија или да је из претходних година студија пренео највише три испита.

Студенти другог степена студија из обе категорије могу да конкуришу уколико нису у радном односу и уколико су студије наставили одмах по завршетку основних студија.

Пријава и остала конкурсна документа подносе се Комисији за доделу стипендија Града Кикинде и предају на писарници Услужног центра Града Кикинда (шалтер број 5) или поштом, препоручено, на адресу: Град Кикинда (са назнаком: Јавни конкурс за доделу стипендија студентима високошколских установа са територије Града Кикинде за школску 2022/23. годину),  Трг српских добровољаца 12, 23 300 Кикинда.

Списак потребне документације и обрасци пријаве доступни су на сајту Града.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!