3 октобра, 2023

Град Кикинда првацима обезбедио бесплатне уџбенике

Школско звоно и интонирање химне „Боже правде“ означили су почетак нове школске године. У клупе је село и 455 првака којима је Град Кикинда обезбедио бесплатне уџбенике и школски прибор.

Срећан полазак у школу пожелели су им градоначелник Никола Лукач и чланице Градског већа Валентина Мицковски и Рамона Тот који су 1. септембра посетили основне школе „Вук Караџић“, „Ђура Јакшић“, „Глигорије Попов“ у Руском Селу и „Васа Стајић“ у Мокрину.

„За прваке је ово посебан и леп дан, малишани су једва чекали да крену у школу, упознају нове другаре, учитеље. По први пут, Град Кикинда је ове године финансирао куповину уџбеника свим ученицима првих разреда што је, сигуран сам, родитељима од великог значаја, тако да ће Град и наредних година издвајати средства за децу. Дечји осмеси су нам додатни мотив и инспирација да од Кикинде направимо још боље и квалитетније место за живот и рад“, истакао је градоначелник.

За куповину књига првацима издвојено је пет милиона динара, док је за основно образовање у овогодишњем градском буџету опредељено 164 милиона динара.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!