Годишње награде Привредне коморе Србије добили Ливница Кикинда и генерални директор Ле Белиера Паскал Мармоj

Привредна комора Србије наградила је традиционалним годишњим признањима најуспешнијe компаније и појединце који су се у 2022. години истакли резултатима и радом. Уручено је 17 награда за пословног лидера и 21 награда за пословни успех.

Међу фирмама које су добиле признање за пословни успех је и Ливница Кикинда аутомобилска индустрија доо која је, како стоји у образложењу Комисије за доделу награда,  „последњих неколико година започела производњу алуминијумских делова мотора аутомобила, а то је материјал на ком ће се, према свим показатељима, базирати ауто-индустрија у будућности“.

-Поседују неколико најсавременијих машина за машинску обраду одливака, монтажу компоненти и димензиону контролу. Ливница Кикинда АИ у задњих неколико година бележи константан раст производње и броја запослених, у 2020. години имали су извоз у висини од 1.763.826,оо евра и  396 запослених, да би већ наредне (2021. године) имали повећање укупног прихода од око 70%, извоза од око 90% и броја запослених за 30%.

-Фирма и у 2022. години бележи раст, тако да се на основу показатеља за првих осам месеци ове године очекује  извоз од око 3,6 милиона евра и поред постојећег повећања броја запослених за још око 5% (укупно око 10% у 2022. години)“- наведено је у образложењу признања ПКС које је  преузео директор Регионалне привредне коморе у Кикинди Тибор Хорват јер је директор кикиндске Ливнице Петер Вишњеи на пословном путу.

Међу лауреатима је и генерални директор компаније Ле Белиер Кикинда  Паскал Мармој који је добио награду за пословног лидера. Признање му је уручио Милош Ненезић, председник скупштине Привредне коморе Србије и генерални директор Трајал корпорације.

У образложењу се наводи да се након упознавања са фабриком и људским ресурсима у фирми коју је преузео од свог претходника, суочио са изазовима и предложио решења за унапређење и развој фирме.

„Након неког времена у Ле Белиеру  су  почели да добијају нове пројекте који су фирму покренули и поставили на путу новог развоја. Сви будући пројекти као и они које тренутно развијају, подразумевају да се све три активности, ливење, машинска обрада и монтажа, обављају у Кикинди. То је нова велика авантура  за фабрику, за Кикинду, за људе који раде као добављачи ове фирме. Започели су и нову стратегију BE GREEN, са амбициозним циљем да се смањи емисија угљеника за 50% до 2030. године. На челу са Паскалом Мармојем,  Ле Белиер наставља друштвено одговорно пословање у Кикинди и финансира велики број хуманитарних и друштвених акција, на нивоу Града Кикинде“- образложила је Комисија за доделу признања.

Награђени за 2022.

Међу награђеним фирмама су : Здравље Лесковац, Nestle Adriatic  DOO, IGP Automotive Comp DOO, Rauch Serbia, Gomex DOO, Chips way DOO, Tiffany production…

Повељу за пословног лидера добили су, између осталих, Слађан Дисић, генерални директор Симпо Врање АД; Љубинко Гобељић, председник компаније ФПМ Агромеханика из Бољевца; Никола Вулетић председник извршног одбора Uникредит банке Србија…

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!