21 септембра, 2023

Гимназијалци мјузиклом поздравили матуранте

Ученици Гимназије „Душан Васиљев“ извели су, на сцени Народног позоришта, свој мјузикл „Гимназијски времеплов“, сада у промењеном, ремикс издању. Још увек је то занимљиво путовање кроз време уз песму и плес талентованог ансамбла који је припремала професорица информатике, Снежана Замуровић, сценариста и редитељка представе.

– Ово је наш трећи мјузикл и друго извођење. Премијеру смо имали пре пандемије, на Дан школе. Хтели смо да покажемо да у Гимназији, поред талената за науку,  имамо и таленте у музичкој уметности – каже професорица Замуровић.

Прилику да прикажу своје таленте добили су: Вук Јакић, Богдан Дејановић, Јован Божин, Ања Вукобрат, Емилија Сретеновић, Филип Лудајић, Вукашин Боснић, Ђорђе Голић, Адријана Зобеница, Душан Милешевић, Уна Кресоја, Јелена Степанов, Доротеа Бореновић, Милана Бркић, Богдан Завишин, Милош Јанкелић, Јована Завишин, Алекса Петков ученик Техничке школе, као гост, и бенд „Рој“. Сценограф и костимограф је Марина Мрђа, Мила Комлушки била је техничка подршка.

Уна Кресоја је свој уметнички допринос дала у плесним тачкама.

– Има нас пет балерина у представи и ово нам је други мјузикл. Професорка је све врло занимљиво осмислила и веома сам задовољна – рекла је Уна.

Догађају су присуствовале чланице Градског већа, Валентина Мицковски и Мелита Гомбар.

– Наши гимназијалци из године у годину доказују да имају дивне вештине, види се колико су труда уложили да би испољили своју креативност, али су на овај начин испоштовали и генерацију својих родитеља и професора. Мислим да ова представа носи дубљу поруку – да своју енергију треба усмеравати на оно што даје смисао животу, а то су култура и уметност – оценила је Мицковска.

Представом „Гимназијски  времеплов – ремикс“ ђаци су се опростили од матураната своје школе. Вече талената протекло је уз пуно радости и нешто сете, до новог сусрета генерација.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!