Гађање покретних мета: Сова повела у Банатској лиги „Север”

На стрелишту „Циглана” код Банатског Великог Села, одржано је треће коло Банатске лиге „Север” у гађању покретних мета у дисциплини трап, а у организацији кикиндске Сове која тренутно и води на табели. Кикинђани су у овом трећем колу били другполасирани, а највише успеха имали су Новомилошевчани, трећи су били Елемирци, четврти Новобечејци, а пети Зрењанинци. Зоран Прпа, из редова организатора, каже:

– Постигнути су натпросечни резултати за овај ранг такмичења, стрелци су имали дан, било је незвесно до краја. Иначе, гађање летећих мета од 1900. године олимпијска је дисциплина. Мета је округла плочица која се избацује се из бункера катапултом с почетном брзином од 100 километара на сат. Правац и угао под којим мета излеће, мења се при сваком хитцу и стрелац не зна куда ће мета пречника 110мм, висине 25мм и тежине 105 грама.

Када је реч о мети глиненом голубу, Прпа појашњава:

– Такмичар се налази 15 метара од бункера и пошто је ефикасни домет муниције која се користи за овај тип такмичења 35 до 40 метара, стрелац има времена мање од једне секунде да уочи циљ, нанишани и да сачма (куглице пречника 2,4 мм) долети до циља. Мета се израђује од мешавине кречњачког праха и асфалта, а овим спортом последњих година доста ловаца заменило је класични лов.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!